A felfrissített BMW M2 kicsit erősebb és gyorsabb lett – vázoljuk mennyibe kerül itthon.

A BMW megkezdte egyik legkomolyabb vezetési élménnyel szolgáló modellje, az általunk is alaposan letesztelt M2 faceliftes változatának magyarországi forgalmazását.

Legolcsóbban 29,95 millió forintból úszható meg egy új M2-es megvásárlása, ennyibe kerül ugyanis a nyolcfokozatú automata váltós kivitel.

A hatfokozatú kézi váltóval szerelt verzió a korábbiakhoz hasonlóan némileg drágább, ez esetben minimum 30,14 millió forintot kell a kasszában hagynunk.

A minimálisan változott stílusjegyeket és új fényezéseket felvonultató felfrissített M2-es legfontosabb újdonsága, hogy a 3 literes 6 hengeres biturbó benzinmotor teljesítménye 460-ról 480 lóerőre nőtt, melynek köszönhetően a 0-100-as sprint szintideje 0,1 másodperccel csökkent.

A hátsókerék-hajtású sportkupé automata váltóval 4, kézivel 4,2 másodperc alatt pattan fel 0-ról 100-ra. Az alaphelyzetben 250 km/h-ra korlátozott végsebesség az M Driver’s Package megrendelésével egészen 285 km/h-ig kitolható.

A csúcsnyomaték 550 Nm, de az automata váltós példányok esetében kereken 600 Nm áll a sofőr rendelkezésére.

Az új kormányt és immár 8.5-ös szoftverű infotainment rendszert felvonultató, jobb gázreakciójú faceliftes BMW M2 sorozatgyártása augusztusban kezdődik meg.


HVG

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!


Rendszerek jönnek, kormányok mennek.

A HVG marad.

Fizess elő a 45 éve független HVG-re online és printben is!

Előfizetek!