Index – Gazdaság – Újabb kerékpárutak építését tervezik a fővárosban

általa megosztva admin
Kategória:


A tervezésre vonatkozó ajánlati felhívás november 28-án jelent meg, azt megelőzően a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyeztetett a fővárosi önkormányzattal, a XII. kerületi önkormányzattal, a BKV Zrt.-vel, továbbá a Budapest Közút Zrt.-vel.

A beruházás előkészítésekor szempont volt, hogy Hegyvidéken tovább nőjön a fenntartható közlekedési módok aránya, valamint javuljon a közösségi közlekedés helyzete.

A zugligetiek is örülhetnek

A fejlesztésnek köszönhetően gyors és biztonságos kerékpáros kapcsolat jöhet létre a Zugligeti út (János-hegy) és a Szilágyi Erzsébet fasor mellett már meglévő útvonal között, így Budapest belvárosából könnyebben lehet majd kerékpárral megközelíteni a Budai-hegységet.

Része a tervezett beruházásnak a Budakeszi út-Zugligeti út és a Budakeszi út – Szilágyi Erzsébet fasor – Hűvösvölgyi út csomópontok korszerűsítése, illetve kerékpáros fejlesztése; a csomópontok átépítéséhez szükséges felsővezeték-tartó oszlopok áthelyezése; az útpálya teljes felújítása, valamint a Szépilona kocsiszínbe vezető villamos-infrastruktúra fejlesztése.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.