Index – Belföld – Tűzoltók vigyázzák a porszáraz fonyódi nádast

általa megosztva admin
Kategória:A múlt év legnagyobb tűzesetének helyszínére koncentrálódik a marcali hivatásos tűzoltók gyakorlati képzése három héten át – írja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményére hivatkozva a Sokszínű vidék.

A tűzoltóság minden szolgálati csoportja végigjárja azokat az útvonalakat, amelyek jól járhatók, és egy esetleges tűzesetben természetes akadályt jelenthetnek a lángok mihamarabbi megfékezésében.

Már sehol sem látni a tavaly februári tűzeset nyomait a fonyódi berekben, ahol százhúsz hektárnyi nádast emésztettek fel a lángok. Nyolc település ötven tűzoltójának tizenegy óra leforgása alatt sikerült akkor összehangolt munkával megfékezni a lángokat, így a Natura 2000 területnek több mint felét sikerült megmenteni a tűz pusztításától.

Alapvetően egy mocsaras, náddal sűrűn benőtt, 300 hektáros területről beszélünk, amelyen a közlekedés nehézkes, ugyanakkor jól járható utak szegélyezik

– mondta Hajdú Tibor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természetvédelmi őre.

Ezekre a földutakra sok esetben a gépjárműfecskendők nem tudnak ráhajtani, viszont a terepjárók és a mocsárjárók könnyen végig tudnak menni rajtuk.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.