Index – Belföld – Így változik a közlekedés Budapesten

általa megosztva admin
Kategória:Az 1956. október 23-i forradalom évfordulóján több fővárosi helyszínen rendeznek megemlékezéseket, így rengeteg számos változás lesz a közúti és a közösségi közlekedésben is ? tájékoztat a Budapesti Közlekedési Központ. 

Közúti közlekedési változások október 23-án, szombaton

 • Vasárnap hajnalig lezárják az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út csomópontját, valamint az Andrássy út Kodály körönd és Dózsa György út közötti szakaszát.
 • 19 óráig lezárják a közúti forgalom elől az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, a Káldy Gyula utcát a Paulay Ede utca és az Andrássy út között, a Dobó utcát a Révay utca és az Andrássy út között, a Dalszínház utcát a Révay utca és az Andrássy út között, a Hajós utcát a Paulay Ede utca és az Andrássy út között, a Dessewffy utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hajós utca között, az Ó utcát a Nagymező utca és Bajcsy-Zsilinszky út között, a József Attila utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Széchenyi tér között, az Arany János utcát a Bajcsy-Zsilinszky út és a Hercegprímás utca között, a Báthory utcát a Vadász utca és a Bajcsy-Zsilinszky út között, az Erzsébet teret, a Király utcát a Rumbach Sebestyén utca és a Károly körút között, a Dohány utcát a Wesselényi utca és a Károly körút között, a Károly körutat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Astoria között, valamint az Asbóth utcát a Madách tér és a Király utca között.
 • Várhatóan 13 óra és 18 óra 30 perc között lezárják a Kossuth Lajos utcát és a Rákóczi utat a Március 15. tér és a Blaha Lujza tér között. Az Erzsébet híd forgalmát nem korlátozzák, de az autósoknak érdemes más útvonalat ? a Petőfi hidat, illetve a Nagykörutat ? választaniuk.
 • Valószínűleg 14 óra és 15 óra között lezárják a Műegyetem rakpart, Szent Gellért tér, Szabadság híd, Vámház körút, Kálvin tér, Múzeum körút, Astoria, Károly körút, Deák Ferenc tér és Bajcsy-Zsilinszky út útvonalat vonulásos rendezvény miatt.
 • Előreláthatólag 11 óra 30 perc és 16 óra között vonulásos rendezvényt tartanak az Oktogon, Teréz körút, Nyugati tér, Szent István körút, Jászai Mari tér, Margit híd, Margit körút és Széll Kálmán tér útvonalon.

Közösségi közlekedési változások október 23-án, szombaton

A Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonás ideje alatt, várhatóan 8 óra és 9 óra 30 perc között a 2-es és a 2M villamosok rövidített útvonalon, a Jászai Mari tér helyett csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.

A Bajcsy-Zsilinszky út és a Kiskörút lezárása idején:

 • szombat hajnaltól 13 óra 30 percig, illetve 18 órától késő estig az M3-as metrópótló, a 9-es busz és a 72M trolibusz két szakaszon, az északi végállomások és a Szent István Bazilika, valamint a déli végállomások és Deák Ferenc tér között közlekednek. A 73M trolibusz rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Szent István Bazilika között jár. A Deák Ferenc tér és a Szent István Bazilika között gyalogosan lehet közlekedni.
 • 13 óra 30 perc és 18 óra között az M3-as metrópótló és a 9-es busz várhatóan két szakaszon, a déli végállomások és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér), illetve az északi végállomások és az Arany János utca között közlekednek. A 72M és a 73M trolibuszok rövidített útvonalon, Zugló vasútállomás, illetve a Keleti pályaudvar és az Arany János utca között járnak.
 • Várhatóan 13 óra 30 perc és 18 óra között a 100E reptéri gyorsjárat rövidített útvonalon, a Deák Ferenc tér helyett csak a Kálvin térig jár. A reptér felé közlekedő autóbuszokra a Kálvin térnél az eredeti megállójukban, továbbá a Corvin-negyednél az M3-as pótlóbusz Üllői úti megállójában lehet felszállni.
 • Várhatóan 13 óra és 18 óra között a 47-es és a 49-es villamosok csak a budai oldalon, a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig járnak.
 • Valószínűsíthető, hogy 12 óra és 18 óra között az M1-es földalatti a Bajcsy-Zsilinszky úti megállóban nem áll meg.

Várhatóan 13 óra és 18 óra 30 perc között lezárják a Kossuth Lajos utcát és a Rákóczi út egy szakaszát, ezért az ott közlekedő járatok (az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es és a 133E buszok) két szakaszon, a pesti végállomások és a Blaha Lujza tér, illetve a budai végállomások és a Március 15. tér között járnak.

Az Andrássy út lezárása idején, szombat hajnaltól vasárnap reggelig:

 • a 105-ös és a 178-as buszok módosított útvonalon, az Erzsébet tértől a 15-ös busz útvonalán és a Podmaniczky utcán közlekednek, a Deák Ferenc tér és a Hősök tere közötti megállóikat nem érintik,
 • a 934-es éjszakai járat módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Podmaniczky utcán jár,
 • a 979-es éjszakai járat módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky út?Nagymező utca?Király utca?Városligeti fasor útvonalon közlekedik, a 979A.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.