Index – Belföld – Akkor is felújítja a gödöllői HÉV-et a kormány, ha a főváros nem akarja

általa megosztva admin
Kategória:



Támogatási szerződést kötött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) és a MÁV?HÉV Zrt. konzorciumával a gödöllői és a csömöri (H8-as és H9-es) HÉV-vonal teljes felújításának, illetve a 2-es metróval való összekötésének tervezésére, előkészítésére, amire a kormány 4,6 milliárd forint uniós forrást biztosít ? adta hírül az MTI.

Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, aki egyben Pest megye 5-ös számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője a közlekedésfejlesztést az agglomerációs térség egyik legfontosabb kérdésének nevezte. Emlékeztetett: a főváros több mint egy éve döntött arról, hogy nem lesz HÉV-fejlesztés és nem lesz közvetlen összeköttetés sem a 2-es metróval.

A kormány azonban a Székesfővárosi Önkormányzattal szemben úgy döntött, hogy a programot akkor is meg kell valósítani, ha a főváros nem akarja.

A kormány átvállalta a programot, és a mostani aláírással megteszi az első komolyabb lépést a vasútvonal fejlesztéséhez ? mondta Tuzson Bence.

Vitézy Dávid, a BFK vezérigazgatója kiemelte, hogy a gödöllői HÉV-vonalon 1941 óta nem volt érdemben egy komplett, átfogó infrastruktúrafelújítás, és a biztosítóberendezés is azt a kort idézi, amikor nem a jobb oldali közlekedés volt honos a vasúton, illetve Magyarországon.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.