Index – Külföld – Videó: hatalmas jégdarabok törték be az ablakokat, 100 kilométer per órás sebességgel süvített a szél

általa megosztva admin
Kategória:



Hatalmas jégesővel tomboló felhőszakadás csapott le hétfőn Svájcban, Franciaországban és Németországban is ? adta hírül az Időkép.

Az ítéletidő elsősorban az alpesi ország nyugati részét érintette, ahol jeges villámárvíz sújtott több települést is. A hirtelen jött sok csapadék miatt a patakok vízszintje is megemelkedett, esetenként ki is léptek medrükből, a közúti- és vasúti közlekedés számára okozva nehézségeket. 

A jég nagy mennyiségben és nagy méretben zúdult a környékre. Előfordult, hogy tojás, de néhol narancs nagyságú jég is esett, amelyek ablakokat és szélvédőket törtek be, s házak cserepeit is összetörték. Sajnos emberek is megsérültek, s helyenként 100 kilométer per órás sebességgel süvített a szél. 

Ehhez hasonló jégeső pusztított Franciaország keleti részén és Németország délnyugati térségében. Az ítéletidő alatt pincéket, aluljárókat árasztott el a csapadék, helyenként sárlavina is keletkezett. 

A pusztító időjárásért egy Nyugat-Európa felett örvénylő, egyre inkább elöregedő ciklon hullámzó hidegfrontja a felelős ? jegyzi meg a meteorológiai portál.





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.