A 390 kilométeres hatótávolságú belépőszintű modell mindössze 1,5 hónapig volt elérhető.

A Tesla 2019 márciusában mutatta be legfrissebb típusát, az általunk is alaposan letesztelt Model 3 alapjaira épülő Model Y szabadidő-autót, mely jó ideje Long Range és Peformance változatokban készül.

Elon Musk eleinte kizárta annak lehetőségét, hogy a típusból érkezne egy szerényebb hatótávú olcsóbb változat, azonban idén év elején sokak meglepetésére feltűnt a színen a 34 910 dolláros (10,3 millió forint) kedvezményes árú Model Y Standard Range. Mely azonban a jelek szerint nem volt hosszú életű.

Történt ugyanis, hogy a Tesla máris leállította a 0-ról 100-ra 5,4 másodperc alatt felgyorsuló, 217 km/h végsebességű, illetve 390 kilométeres EPA-hatótávolságú hátsókerék-hajtású kivitel forgalmazását.

Így mostantól ismét a 41 190 dolláros (12,2 millió forint) összkerekes Long Range a legolcsóbb Model Y, mely 520 kilométeres hatótávú és 0-ról 100-ra 5,1 másodperc alatt felgyorsuló villanyautó végsebessége ugyancsak 217 km/h.

Az 53 190 dolláros (15,7 millió forint) Performance csúcsmodell 3,7 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra, maximum 241 km/h-val képes gurulni, a hatótávolsága pedig 485 kilométer.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!