A SAIC Maxusba tényleg mindent beletett a gyártó, csak legyen, aki megfizeti.

A lakókocsik legtöbbje oldalirányban bővíthető, ám a kínai Maxus most csavart egyet dolgon, és egy egészen érdekes járművel állt elő: újdonságukban felfelé lehet terjeszkedni, még több szabad helyhez jutva így.

A különleges lakóautót SAIC Maxus Life Home V90 Villa Editionnek nevezik, és tényleg mindennel fel van szerelve: mosógép, klíma, csaptelep, tűzhely, hogy csak néhány példát említsünk.




Az igazán érdekes dolgok azonban csak ezután következnek, pontosabban akkor, ha a tulajdonos felmegy a második szintre: itt a gyártó szerint bár, olvasó- vagy teaszoba is berendezhető, attól függően, mihez van kedve az embernek. Utóbbi terület 12,3 m2-es, míg a rendes lakrész közel 20.







A felső szintet, amelyet egyébként egy kisebb lifttel lehet megközelíteni, a sok ablak is otthonossá teszi, emellett hangulatvilágítás is van. A gyártó egy balkont is kialakított fent, amelyet a lakókocsi elülső részén lehet elérni. Az itteni terület viszont rendkívül szűk, székeket vagy asztalt egyáltalán nem lehet elhelyezni.

A Maxus közlése szerint a kocsi második szintjét bármikor be lehet húzni, így nem fordulhat elő olyan helyzet, hogy a tulajdonos nem tud valahova behajtani miatta.





A kocsi egyelőre csak Kínában lesz kapható, brutális árcédulával: 122 millió forintnak megfelelő dollárt kell letennie annak, aki hazavinné.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Minden műfajban, így a lakókocsis turizmusban is vannak extrém résztvevők.



HVG
hvg360

Lent a garázs, fönt a lakótér ? mi ebben a különös? Az, hogy lakókocsiról van szó, azaz inkább lakóbuszról. A jármű aljában elfér egy Porsche ? legalábbis ilyen sportkocsival mutatták be a luxusmodellt nemrég a düsseldorfi Caravan Salon szakkiállításon ?, fölül pedig kislakásnak is beillő 35 négyzetméteres lakótér kapott helyet.