Itt a megoldás azoknak, akik túl gyengének találják a 600 lóerős RS Q8-at.

A közelmúltban általunk is letesztelt Audi Q8 legsportosabb modellje az RS Q8, melynek motorházteteje alatt egy 4 literes biturbó V8-as erőforrás található. A 600 lóerős, illetve 800 Nm nyomatékú terepjáró 3,8 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra, és elektronikus leszabályozás nélkül 305 km/h-val is képes száguldani.




Akadhatnak azonban olyanok, akik túl gyengének, vagy esetleg visszafogott megjelenésűnek találják az Audi RS Q8-at. Számukra készült az ABT új tuning modellje, a cég fennállásának 125. évfordulójára stílusosan 125 példányban készítendő RSQ8-R.




A 740 lóerős teljesítményű, illetve 920 Nm-es csúcsnyomatékú monstrum alig 3,4 másodperc alatt tudja le a 0?100-as sprintet, és a 0?200-as gyorsulást is alig 12 másodperc alatt képes teljesíteni.




A karbonszálas elemekkel gazdagon ékesített, minden korábbinál szigorúbb tekintetű modell 23 colos felniket kapott, melyekre 295 milliméter széles gumikat szerelnek. A 102 milliméteres kipufogóvégű sportterepjáró légrugója gombnyomásra 15?25 milliméterrel engedi közelebb az aszfalthoz a karosszériát.







A 315 km/h végsebességű modell átépítése mintegy 25 millió forintba kerül az 1896-ban alapított bajor cégnél. Mivel a típus hazai alapára 44,4 millió forint, a végösszeg minimum 69,4 millió forint. A képeken látható példány San Marino Blue fantázianevű fényezést visel magán.




 







Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!