Életveszélyes helyezetekbe sodorja magát sok autós, ahogy visszatolatva, megfordulva, vagy épp sétálva próbál visszamenni a körforgalomba.

Sok közlekedőnek nem sikerült megszoknia az új közlekedési rendet az M44-es autóútra vezető új békéscsabai turbó körforgalomnál. A Magyar Közút videón mutatta be, hány autós ijed meg attól, hogy az M44-es autóútra hajt fel, és hidegvérrel visszatolat, forgalommal szembe fordul, de olyan is volt, aki kiszállt az autójából.

Aki a külső sávba sorol be, az az új M44-es autóútra tud csak felhajtani, míg a másik sávból ki lehet hajtani a 44-es és a 47-es főútra is.





Szinte hihetetlen, hogy újra és újra le kell írni, de Magyar Közút ismét arra kért mindenkit, ha elnézi, merre kell mennie, ne tolasson vissza, ne álljon és ne forduljon meg. Az útszakasz egyelőre díjmentesen használható, ráadásul csupán négy kilométerre található a legközelebbi csomópont, ahol biztonságosan le tudnak hajtani, illetve visszatérni a körforgalomhoz, tehát nem éri meg kockáztatni – írták. A szakemberek a következő hetekben az előírásokon túl újabb burkolati jelekkel és táblákkal erősítik tovább a csomóponti ágak előjelzéseit, valamint az autóút legközelebbi lehajtójára is külön táblán hívják majd fel a figyelmet.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A repülőtérre közvetlenül beérkező utaknál épül egy új csomópont, ahol úgy tűnik, el lehet tévedni.



hvg.hu
Autó

A buszvezetőnek esélye sem volt reagálni.