Az egykor James Bond által is használt sportkocsiból ritka az ilyen keveset használt, nagyon megkímélt példány.

A BMW 2000 márciusában dobta piacra az 1956 és 1959 között gyártott 507-es roadsternek emléket állító Z8-as modellt, melyből 2003 júliusáig mindössze 5 703 darab készült.

Az eredetileg 235 000 német márkás áron kínált BMW Z8 olyan ritka az utakon, mint a fehér holló, most viszont feltűnt a színen egy szinte alig használt és Olaszországban éppen új gazdára váró példány.




A fotókon látható piros Z8-as 2003-ban hagyta el a gyártósort és azóta alig 16 ezer kilométert tettek meg vele.




A motorháztető alatt egy az akkori M5-ösből származó 5 literes V8-as erőforrás található, mely egy hatfokozatú kéziváltón keresztül juttatja el 400 lóerős teljesítményét, illetve 500 Nm-es nyomatékát a hátsó kerekekre. A 4,7 másodperces 0-100-as szintidejű sportkocsi elektronikusan korlátozott végsebessége 250 km/h.




A 4,4 méter hosszú, illetve 1,31 méter magas, hátsókerék-hajtású autó árával kapcsolatban csak a komoly érdeklődőknek nyilatkozik az eladó, mindenesetre a hasonló Z4-esek általában bőven 100 millió forintos áron szoktak gazdát cserélni.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!