Index – Belföld – 250 ezerre bírságolták Szél Bernadettet a dudálós tüntetések miatt, de ő nem fizet

általa megosztva admin
Kategória:250 ezer forintos bírságot kapott Szél Bernadett független parlamenti képviselő, mert részt vett a Clark Ádám téri dudálós tüntetéseken. Szél a Facebookra írta ki, hogy az I. kerületi rendőrkapitányság levélben sorolja neki a bűneit:

  • háromrendbeli veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése,
  • egyrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése,
  • négyrendbeli gyülekezési joggal visszaélés szabálysértések elkövetése.

Mint írja, szerinte a tiltakozások „messzemenőkig figyelembe vette a vírushelyzetet, teljesen felelős és szabálykövető módon fejeztük ki a véleményünket a kormány felelőtlen kórházkiürítéseivel szemben. Sokkal érdekesebb, hogy mit nem vizsgáltak. Azt, hogy járványbiztos tiltakozásunk, az autós és biciklis dudálás, a zászló kilógatása az autóból veszélyeztette-e bármilyen módon a járvány elleni védekezést, jelentett-e bármilyen kockázatot a közrendre, közbiztonságra, a közlekedés rendjére. Merthogy erre a válasz: nem.”

A rendőrség viszont az öt dudálós tüntetés során 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást, és első fokon 13,6 millió forintnyi bírságot szabtak ki. Szél szerint „akkora volt a rendőri készültség, hogy a május 4-i tiltakozáson konkrétan majdnem minden tiltakozóra jutott egy rendőr: ekkor a helyszínen intézkedő 45 rendőr 49 fővel szemben indított szabálysértési eljárást, és átlag 161 500 forintnyi bírságot szabott ki”.

A képviselő posztjában azt is felemlegeti, hogy a Deák téri tüntetőkkel szemben nem léptek fel a rendőrök, pedig „cigányellenes jelszavakat skandáltak nagy tömegben, több ezren, az utcán fizikailag összezsúfolódva. Arra azt mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy ? idézem ? ?a Deák és Erzsébet téri helyszíneken a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt.? Vagyis csak egy békés megemlékezést tartott az amúgy rasszista jelszavakat skandáló tömeg a Deák téren. A kettős mérce tipikus és ordító esete”, írja Szél. 

Szél a végén hozzáteszi, a kiszabott bírságot nem fizeti ki, jogi útra tereli az ügyet, és „ha nincs más lehetőség, akkor ledolgozom a 300 óra közérdekű munkát”.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).