Új, nyilvános frissítő pontok a BKK ügyfélközpontjaiban

általa megosztva admin
Kategória:


Új, nyilvános frissítő pontok a BKK ügyfélközpontjaiban

Nyilvános vízadagoló automatát állítottak üzembe a Budapesti Közlekedési Központ 12 ügyfélközpontjában a Hűsítő Budapest akció keretében. A frissítő pontok bárki számára elérhetők az ügyfélközpontok nyitvatartási idejében. A BKK FUTÁR alkalmazása eközben a hőségben igen hasznos szolgáltatással bővült: a térképes felületen már az is látható, hol találunk utunk során ivókutakat.

Ma már mindenki felfrissülhet egy pohár vízzel a Budapesti Közlekedési Központ ügyfélközpontjaiban, ahol nyilvános vízadagolókat helyeztek üzembe a Hűsítő Budapest program részeként. Az ügyféltérben elhelyezett vizes ballonok mellett egyelőre műanyag poharak vannak elhelyezve, amelyeket később papírpoharakra cserélnek. Ha valaki nem pohárból szeretne inni, hanem saját kulacsát kívánja feltölteni, arra is van lehetőség, hiszen a vízadagoló készüléket úgy alakították ki, hogy nagyobb flakonnal is használhatók legyenek.

Dorosz Dávid, Budapest klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettese elmondta: ?A klímaváltozás miatt egyre gyakoribb extrém hőségek ellen védekeznünk kell, hiszen a klímakatasztrófa már velünk élő hatásaihoz muszáj alkalmazkodni. Ezért a Hűsítő Budapest akció keretében a főváros számos módon ad enyhülést a budapestieknek a hőségben. A Blaha Lujza téren, a Széll Kálmán téren és a Városháza Parkban felállított Hűsítő szigetek mellett kiemelt szerepe van az ivóvízhez jutásnak is. Az M3-as metró peronjain és a közterületeken is tucatnyi új ivókutat létesítettünk, utóbbiaknál ? már négylábú barátainkra gondolva ? egy alsó csap is van. Ilyen kánikulában a vízhez jutás nem lehet anyagi kérdés.?

Az új hűsítő pontok egy friss fejlesztésnek köszönhetően a BKK FUTÁR utazástervező alkalmazásban is megtalálhatók, sőt a Fővárosi Vízművek és a FŐKERT által üzemeltetett ivókutakat is mutatja az alkalmazás, így bárki könnyen megtalálhatja az utazása során érintett vízvételi helyeket. A BKK ügyfélközpontjaiban található ivókutakat a nyitvatartás idejében nemcsak az ügyfelek, hanem bárki igénybe veheti. A hőségben is vigyázzunk egymásra!

Budapest, 2020. augusztus 7.
Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.