Index – Külföld – Csökkent az új áldozatok száma, lassulni látszik a járvány Spanyolországban

általa megosztva admin
Kategória:24 óra alatt 517 halálos áldozata volt a koronavírus-járványnak Spanyolországban, jelentette be a spanyol egészségügyi minisztérium az El País szerint. Eddig összesen 17 489 áldozatról számoltak be.

Az összes igazolt fertőzött száma 169 496-ra nőtt közel háromezer új esettel. Eddig 64 727-en gyógyultak meg. A spanyol egészségügyi hatóságok kiemelték, hogy

az összes fertőzött száma 2 százalékkal, az áldozatoké 3 százalékkal nőtt az egy nappal korábbi adataikhoz képest.

Ez is a járvány lassulására utal. A spanyol egészségügyi hatóságok napokkal ezelőtt arról beszéltek, hogy a múlt hét elején 4 százalék körül nőtt az összes regisztrált eset száma, míg egy héttel korábban ez még átlagosan 7 százalék volt.

Vasárnap újra 600 felett volt az egészségügyi minisztérium összesítésében a 24 óra alatt regisztrált áldozatok száma, de hétfőre visszaállt a korábbi napok csökkenése.

Közben Spanyolországban hétfőtől elkezdenek visszatérni a munkába egyes ágazatokban, például az autó- vagy az építőiparban dolgozók, miután a spanyol kormány két hétre felfüggesztette ezen szektorok működését, hogy így csökkentse az emberek közötti érintkezést és a vírus terjedését. Ezekben az ágazatokban az otthoni munkavégzés nem lehetséges.

Az MTI szerint a kabinet közzétett egy gyakorlati útmutatót a fertőzés kockázatának mérséklésére a munkavállalók és a munkáltatók számára, amelyben egyebek mellett javasolja a fokozatos ki- és beléptetést a munkahelyeken, illetve a tömegközlekedés helyett az egyéni közlekedés előnyben részesítését a munkába járáshoz.

A kormány nem teszi kötelezővé a szájmaszk viselését a közterületeken, viszont javasolja a tömegközlekedési eszközökön, ezért a hatóságok hétfőtől maszkokat osztanak az metrón, a vasúton és az autóbuszokon utazóknak. A belügyminisztérium tájékoztatása szerint

10 millió szájmaszkot biztosítanak erre a célra.

Itt írtunk arról, hogy péntekig hogyan alakult a napi új fertőzöttek, a halálos áldozatok és az aktív esetek száma több nyugat-európai országban, köztük Spanyolországban.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.