Index – Belföld – Ingyenes parkolást követel a Fidesz Karácsonytól

általa megosztva admin
Kategória:


2020.03.28. 09:37

Ingyenes parkolást követel a Fidesz a főváros számára Karácsony Gergelytől. A kormánypárt szerint ezt a szombattól érvényes kijárási korlátozás teszi indokolttá.

A főpolgármester korábban már közölte: nem támogatja az ingyenes parkolást.

Karácsony közölte, hogy csak a belvárosban kétszer annyi engedélyt adtak ki, ahány parkolóhely van, és itt a helyiek parkolnak főleg – tehát a parkolási helyzet lényegében a kisebb gépkocsiforgalomnál is megmaradt.

A polgármester szerint, ha ingyenessé tennék a parkolást mindenki számára, nem oldanák meg a problémákat.

 

A Fidesz azonban úgy véli, hogy ?a kormány által elrendelt kijárási korlátozás értelmében a következő két hétben a lakóhely elhagyására csak alapos indokkal kerülhet sor. Mindenki köteles a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és legalább 1,5 méter távolságot tartani. 

A fizetős parkolás felfüggesztése ezen körülmények között még indokoltabb, valós segítséget jelent a Budapesten élőknek, elősegíti a közösségi közlekedés használatának csökkentését azok számára, akik elhagyni kényszerülnek lakóhelyüket?

– írta az MTI-n megjelent közleményében a Fidesz.

A kormánypárt szerint indokolt lenne, hogy a főpolgármester – Bécshez hasonlóan – ?tegye ingyenessé a parkolást, segítse ezzel a koronavírus elleni védekezést!?

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,

És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást,

hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk!
Kattints ide!

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.