Index – Külföld – Csak filmekben láttuk eddig ilyennek a világot

általa megosztva admin
Kategória:


2020-at Stephen King írta, mondja az egyik koronavírus mém. A világ legkülönbözőbb pontjairól ugyanazok a kicsit kísérteties, posztapokaliptikus hangulatú fotók érkeznek ezekben a napokban. Helyek, ahol máskor nyüzsögnek az emberek vagy az autók. Helyek, amik rendszerint tele vannak lüktető élettel. Helyek, amik most furcsák, álomszerűek, nyugodtak és szinte tökéletesen néptelenek, a véletlenül felbukkanó egy-egy magányos alak jelenléte is csak arra jó, hogy felidézze azt, ami hiányzik, és ráerősítsen az elhagyatottság érzetére.  

A COVID-19 a világ 196 országában megjelent már, eddig több mint 470 ezer embert fertőzött meg, és több mint 21ezer halálos áldozata van. Amíg nincs oltás, a legerősebb fegyver ellene, ha a társas érintkezést egy ideig a minimálisra szorítjuk. Az üresség, ahogy a New York Times is írta, efelől nézve nem borús, nem ijesztő, hanem a remény forrásának is látható: azt mutatja, hogy az emberek még képesek együttműködni a közös célért.


Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,

És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást,

hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk!
Kattints ide!

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).