Alig utaznak éjjel, változik az éjszakai buszok menetrendje

általa megosztva admin
Kategória:


Alig utaznak éjjel, változik az éjszakai buszok menetrendje

A fővárosi közösségi közlekedés nappali utasszámának visszaesésével párhuzamosan jelentősen csökkent az éjszakai járatok kihasználtsága is. Ezért a március 27-ről 28-ra, péntekről szombatra virradó éjjeltől egyes, a belvárosi szakaszok sűrűbb lefedettségét biztosító indulások kiiktatásával változik az éjszakai járatok menetrendje Budapesten.

Az éjszakai járatok új menetrendje szerint Budapest belső területén 15 percenként indulnak a buszok. A külsőbb kerületek központja, illetve a nagyobb lakótelepek felé tartó járatok 30 percenként, az ezeken túli külső területek felé közlekedők pedig 60 percenként követik majd egymást. Az M2-es és az M4-es metró utolsó szerelvényei pénteken és szombaton is a munkanapi menetrendhez hasonlóan, fél 12 körül indulnak.

Kérjük, hogy utazásukat előzetesen, vagy akár menetközben tervezzék meg a BKK FUTÁR alkalmazással, amely továbbra is valós idejű járatinformációk alapján ajánlja fel az optimális útvonalat úti célunk eléréséhez. A weben a futar.bkk.hu címen, emellett iOS és androidos mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR-ban beállíthatjuk, hogy a leggyorsabb, a legkevesebb átszállást, vagy a legkevesebb sétát igénylő utazási módot ajánlja fel, továbbá MOL Bubival és kerékpározással kombinált utazásokat is képes tervezni.

Budapest, 2020. március 26.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).