Index – Belföld – Új lépéseket vezetnek be az önkormányzatok: szigorított ügyintézések, ritkított menetrendek

általa megosztva admin
Kategória:


DSOKI20200316102

2020.03.16. 18:16

Az önkormányzatok újabb intézkedéseket vezettek be a koronavírus miatt, amik érintik a hivatali ügyintézést, a közlekedést és a gyermekek felügyeletét is, írja az MTI. 

A múlt heti veszélyhelyzet óta hétfőn bejelentette Orbán Viktor, hogy újabb szigorításokat tesz az ország és lezárja a határokat is. Az egyre szigorúbb lépéseket követelő helyzetre a fővároson kívüli önkormányzatok is reagálnak, az ország különböző városaiban szigorítottak a szabályokon hétfőre például olyan rendeletekkel, minthogy:  

  • Hódmezővásárhelyen a polgármesteri hivatalnál egyszerre 4 fő intézhet ügyet az ügyféltérben, az önkormányzat kérése szerint lehetőleg csak krízishelyzetben menjenek ügyintézésre. Az esküvők létszámát maximum 10 főben szabták meg. 
  • Szekszárdon rendőrök ellenőrzik, hogy a digitális tanítási időszak alatt a gyerekek ne csatangoljanak tanulás helyett a városban. A szekszárdi Tolnatáj TV egyébként vállalta például azt is, hogy közvetíti egy-egy tanár óráját, hogy ezzel is segítsék a tanítást.
  • Pécsett járatokat ritkítanak, a nyári menetrend szerint működik a helyi közlekedés. Itt is igaz emellett az, ami a fővárosra: a járatok elülső részét lezárják, jegyet a buszon nem lehet váltani. Az önkormányzati óvodák és bölcsődék keddtől ügyeleti rendszerben működnek, ezzel is segítve a felügyeletet és ellátást igénylő gyermekeknek és szüleiknek. 
  • Szentesen bezár a kulturális- és sportlétesítmények jelentős része, szerdától az óvodák és bölcsődék is.
  • Kaposváron home office-ra vált a Somogy megyei Önkormányzat, az ügyfélszolgálat szünetelni fog, elektronikus ügyintézésre állnak át.
  • Nyíregyházán bezár az állatkert, illetve bezár több múzeum és a könyvtár is, több gyógyfürdő nem fogad vendégeket.
  • Zalaegerszegen a kinti utcabútorok egy részét elszállítják, a rögzítetteket folyamatosan fertőtlenítik. A zárt játszótereket bezárják, a nyitottaknál felhívják a szülők figyelmét az elővigyázatosságra.
  • Hévízen egyszerre 80 ember mehet a fürdőbe, a tóhoz 450 látogatót engednek, viszont szauna és wellness nincs.
  • Győrben sűrítik a járatokat, hogy kisebb legyen a tumultus a tömegközlekedési eszközökön
  • Szegeden pedig a könyvtáraktól és kulturális intézményektől kezdve a vadasparkig minden bezár

(Borítókép: Tájékoztató felirat a pécsi Tüke Busz Zrt. autóbuszának ajtaján az uránvárosi buszvégállomáson Pécsen 2020. március 16-án. Fotó: Sóki Tamás / MTI)





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.