Index – Külföld – 26 koronavírus-fertőzött van Csehországban, több mint ezren otthoni karanténban

általa megosztva admin
Kategória:Csehországban már 26-ra emelkedett az új koronavírussal fertőzött személyek száma. A betegség eddig minden esetben enyhe lefolyású, jelentette be vasárnap reggel az egészségügyi minisztérium.

A vírus egy hete jelent meg, és eddig összesen 787 embernél készítettek laboratóriumi teszteket, ennek negyede a hét végén készült, írta Adam Vojtech egészségügyi miniszter a Twitteren. Az új koronavírus esetekből 22 Észak-Olaszországgal, négy az amerikai Bostonnal kapcsolatos. A betegeket Prágában és Ústí nad Labemben kezelik, írja az MTI.

A tárca szerint már több mint ezer ember van házi karanténban, telefonon vannak kapcsolatban az orvosokkal, akik szükség esetén felkeresik őket. Az Olaszországból visszatérő minden embernek szombattól kötelezően két hétig házi karanténban kell maradnia. Kivételt képeznek a kamionsofőrök, a pilóták és az egészségügyi személyzet.

A hatóságok szombattól leállították a vízumkiadást az Iránból Csehországba készülők számára. Továbbra is szünetel a légi közlekedés Prága és Észak-Olaszország, Dél-Korea valamint Kína között.

Hétfőn mintegy tíz cseh-osztrák és cseh-német határátkelőhelyen megkezdik a Csehországba érkező összes ember szúrópróbaszerű vizsgálatát, hogy nincs-e lázuk.

Karel Havlícek cseh ipari és kereskedelmi miniszter a tárca honlapján azt írta, hogy az állam a CMZRB bankban fél, esetleg egymilliárd koronás pénzalapot hoz létre a járvány sújtotta vállalkozók megsegítésére. A vállalkozók kamat nélküli kölcsönt kaphatnak a törlesztés egy éves elhalasztásával. Mérlegelik a közvetlen támogatásokat is.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.