Ideiglenesen nem közlekedik a fogaskerekű pályafelújítás miatt március 9-étől

általa megosztva admin
Kategória:


Nem jár a fogaskerekű 2020. március 9-étől várhatóan egy hónapig pályakarbantartás miatt. A Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A autóbusszal, míg a vonal felső szakaszán a 60-as pótlóbusszal utazhatnak. Az alsó szakaszon található megállóhelyek a 60A és 60B járatokkal is elérhetők.

Március 9-étől, hétfőtől várhatóan április 9-éig, csütörtökig nem jár a fogaskerekű, mert a BKV Zrt. folytatja a pályajavítási munkáit ? idén tavasszal a Városmajor és a Szent János Kórház között. Az egy hónapos felújítás idején cserélik, szabályozzák a pályasínt és a fogasléceket, amelynek eredményeként a fogaskerekű megbízhatóbban közlekedik, zajterhelése pedig jelentősen csökken.

Közlekedés a fogaskerekű vonalán a felújítás ideje alatt

A vonal alsó szakaszán, a Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és a 21A, a Királyhágó tér és a Svábhegy között pedig a 212-es autóbusszal lehet utazni, melyhez kapcsolódva a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusz közlekedik. Emellett 60A és 60B kiegészítő pótlóbusz-járatok közlekednek hétfőtől szombatig a fogaskerekű alsó szakaszán található megállóhelyek kedvezőbb kiszolgálására, melyek a hétköznapi csúcsidőszakok kivételével csak előzetes telefonos igénybejelentés alapján indulnak el.

60-as pótlóbusz

A Széchenyi-hegy és a Svábhegy között közlekedő 60-as pótlóbusz útvonala és megállóhelyei térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: futar.bkk.hu/route/BKK_VP60?layers=GSVB. A 60-as pótlóbusz a Svábhegyről a 21-es autóbusz Normafa irányú megállójából indul, a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomásnál pedig a Golfpálya úton, a fogaskerekű végállomása mögött és a Gyermekvasút végállomása előtt is megáll.

60A és 60B pótlóbusz

A 60A és 60B pótlóbusz a Városmajor utcából, a 128-as busz Szent János Kórház megállója mögül indul.

  • a 60A buszjárat a Szent János Kórház és a Pethényi út között közlekedik, útvonala és az érintett megállói térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP601?layers=GSVB.
  • a 60B buszjárat a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között közlekedik, útvonala és az érintett megállói térképes felületen követhetők nyomon a BKK FUTÁR alkalmazásban: http://futar.bkk.hu/route/BKK_VP601?layers=GSVB.

A 60A és a 60B pótlóbusz munkanapokon reggel 6 és 9, valamint délután 15 és 18 óra között az előre meghirdetett menetrend szerint indul; hétköznap a többi napszakban, valamint szombaton egész nap pedig igényvezérelt, Telebusz-rendszerben jár, azaz csak akkor indul el, ha erre az utasok részéről igény jelentkezik. (Vasárnap a 60A és a 60B pótlóbusz nem jár.) Az utazási szándékot a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon, az automata menüben a 3-as gombot választva lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Amennyiben regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet utazni a buszon.

Kerékpárszállítás

A 60-as, 60A és 60B pótlóbuszokon az útvonal sajátosságai miatt midi autóbuszok közlekednek, ezeken a járműveken a kerékpárszállítás nem lehetséges. A 212-es autóbuszon hétköznap a Királyhágó tér és a Svábhegy végállomás között, hétvégén pedig ? az eddigieknek megfelelően ? a teljes vonalon lehetséges a kerékpárok szállítása, az utasforgalom függvényében.

A Királyhágó tér és a Szent  János Kórház, illetve a Széll Kálmán tér között az 59-es, 59B és az 59A villamosokon lehet kerékpárt szállítani.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokra a fogaskerekűn érvényes normál díjszabás vonatkozik. A 60-as, 60A, 60B pótlóbuszokon kívül a 21-es és a 21A autóbusz a Svábhegy és a Széll Kálmán tér M; a 212-es autóbusz a Svábhegy és a Királyhágó tér, a Szilágyi Erzsébet fasorban közlekedő autóbuszok és villamosok a Széll Kálmán tér és Szent János Kórház, az 59-es, 59A, 59B villamosok a Királyhágó tér és Szent János Kórház  közötti szakaszon pótló járatnak minősülnek, ezen járatok közötti ? a fogaskerekű által érintett megállók eléréséhez szükséges ? átszálláskor az egyszeri utazásra szolgáló jegyek használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet továbbutazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell.

Utazásuk megtervezéséhez a fogaskerekű pótlása idején is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.