Index – Belföld – Megszüntetnek 400 ingyenes belvárosi parkolóhelyet Szegeden

általa megosztva admin
Kategória:


Négyszáz ingyenes, fenntartott belvárosi parkolóhely megszüntetéséről döntött pénteken a szegedi közgyűlés, amely emellett megvonta a parlamenti és önkormányzati képviselőktől, valamint a díszpolgároktól az ingyenes parkolás lehetőségét is – írja az MTI. 

A javaslatot előterjesztő Mihálik Edvin (Momentum), a Zöld város programért felelős tanácsnok szerint a belvárosban vagy négyszáz önkormányzati, állami intézmény számára fenntartott, ingyenesen használt parkolóhely van. Ezek megszüntetésével augusztustól húsz százalékkal nő a belvárosban igénybe vehető parkolók száma, így csökken a helyet kereső autósok okozta környezetterhelés is.

A közgyűlés döntött a parlamenti és önkormányzati képviselőknek, valamint díszpolgároknak biztosított ingyenes parkolás megszüntetéséről is. A befolyó többletbevételt a közösségi közlekedés fejlesztésére fordítják.

Haág Zalán, a KDNP frakcióvezetője szerint a parkolás átalakítása nem oldja meg a város közlekedésszervezési problémáit. A politikus azt mondta, a lépés a Huszár Mátyás rakpart száz ingyenes parkolóhelyének megszüntetésével is jár, ami többletforgalmat generál a belvárosban.

Tápai Péter, a Fidesz frakcióvezetője arról beszélt, hogy a Gyulai Törvényszék másodfokon 1,35 és 2,5 millió forint pénzbüntetéssel sújtotta január 10-én az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben a vádlottakat, akik 2010 és 2012 között ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek anélkül, hogy erre testületi felhatalmazásuk vagy más jogszabályi alapjuk lett volna. Olyanok is kaptak ingyenes parkolóbérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal. A 2008-ban és 2009-ben kiosztott bérletek ügyében indult eljárást elévülés miatt megszüntette első fokon a bíróság.





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.