Index – Belföld – Csak a tyúktolvaj rókát akarta elijeszteni a békési gazda, aki miatt majdnem lezuhant egy repülő

általa megosztva admin
Kategória:


Nem ismeri el a felelősségét és bűnösségét az a férfi, akit a hatóságok a légi közlekedés veszélyeztetésével vádolnak, miután 2019 márciusában lézerrel elvakított egy éppen gyakorlatozó tanulópilótát. A tanulótól az oktatónak kellett átvennie a gép irányítását, majd jelezték a rendőrségen az esetet. Azt is pontosan meg tudták határozni, hogy honnan érkezett a vakító fény.

A lézerező, Hegedűs Csaba most bíróság elé állt, és a Blikk szerint elsírta magát. Az előkészítő tárgyaláson a férfi egyedül jelent meg, ügyvéd nélkül. A férfi a lapnak azt állította, nincs ügyvédre pénze, és szerinte a rendőrség arra hivatkozva, hogy ez egy kis ügy, nem rendelt ki mellé védőt.

Ehhez képest akár három évet is kaphat. Ha elismerte volna a bűnösségét az ügyész indítványa szerint 1 év börtönbüntetés kapott volna 4 évre felfüggesztve.

A férfi ragaszkodik a tárgyaláshoz, mert szerinte ő nem a pilótát akarta megvakítani, hanem a kertjét és baromfiudvarát rendszeresen látogató rókát. Aznap éjjel is a kutya ugatására ébredt, és amikor kinézett, meglátta a ragadozót, akkor előkereste a kis eszközt, amivel el akarta elijeszteni, ahogy már korábban is tette.

Az ügyész szerint a tanuló pilóta öt kilométerrel arrébb eközben fél percre elvesztette az éleslátását és a műszereket sem látta tisztán. A férfi édesanyja szerint a fiát meghurcolják, és szakértők is megerősítik fia igazát, hogy megtörhetett a lézer fénye.

A tárgyalás februárban folytatódik.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).