Index – Belföld – Jégpáncél borítja az utakat Észak-Magyarországon

általa megosztva admin
Kategória:


Az Időkép szerint az ónos eső és ónos szitálás miatt nehéz a közlekedés az északi és északkeleti megyékben. A Hernád völgyében, Eger és Nyékládháza közelében, valamint Kisvárda és Nyírbátor térségében ónos eső esik, vagy szemerkél az eső. Csapadékra a nap folyamán huzamosabb ideig lehet számítani északkeleten, máshol olvadás várható.

3

A gyorsforgalmi utak, a fő és mellékutak a szórás nyomán sónedvesek, de a 49-es főúton Mátészalka közelében csúszós szakaszokra lehet számítani. A mellékutakat is végig szórták a munkagépek, ennek ellenére Edelény térségében és a Nyírségben síkosságra készüljenek – figyelmeztet az Útinform.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtökön napközben újabb csapadékhullám érkezik észak, északnyugat felől, amelyből az esti órákig főként az ország északkeleti harmadán kis mennyiségű (kevesebb, mint 1-2 mm) vegyes halmazállapotú csapadék valószínű jellemzően ónos eső, fagyott eső formájában. Éjszaka és pénteken a köddel, rétegfelhőzettel borított területeken előfordulhat ónos szitálás (kevesebb, mint 0,1 mm). Az ónos eső miatt csütörtökre az ország kétharmadára adtak ki figyelmeztetést.

Járda Egerben

Járda Egerben

Fotó: Fekete Alex / Időkép

A rendőrség is figyelmeztetést adott ki az ónos eső miatt, mint írják, az utakon a szokásosnál is óvatosabban kell vezetni, kerülni kell a hirtelen fékezést, az előzést, és jobban kell megválasztani a sebességet. 





Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).