Index – Belföld – Kiterjeszti az egész országra a decemberi civil autós akciót a rendőrség

általa megosztva admin
Kategória:


Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség, mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán. Berzai Zsolt alezredes az új ellenőrzési mód kiterjesztését azzal magyarázta, hogy a gépjárműsofőrök kerülik a kihágásokat ha rendőrautót látnak, így civil autókban ülve jobban kiszűrhetők a szabálytalankodók.

Emlékeztetett:

csak a decemberi civil autós ellenőrzések során 240 esetben intézkedtek a rendőrök a fővárosban.

Megírtuk, decemberben kamerákkal felszerelt civil autókból figyelték a rendőrök a szabálytalankodókat.  Főként olyan autósokat szűrtek ki, akik buszsávban közlekedtek, áthajtottak a piroson, figyelmen kívül hagyták a kötelező haladási irányt, telefonáltak vezetés közben, vagy éppen engedély nélkül vezettek.

01

Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index

A legnagyobb bírságot, százezer forintot, az a sofőr kapta, aki az autópályán a leállósávban közlekedett 

– írtuk a legutóbbi ellenőrzés eredményeiről beszámoló rendőrségi hírben, melyre reagálva több olvasónk is magára ismert, vitatva a rendőrségi eljárás jogosságát. 

Ezzel szemben Bernai Zsolt a mostani, újabb akció indoklásaként az eddigi tapasztalatok alapján a gyakori problémák között említette, hogy az autósok

  • szabálytalanul veszik igénybe a buszsávot,
  • áthajtanak a piros jelzésen,
  • megszegik a kötelező haladási irányt, és
  • ha az autópályán a forgalom feltorlódik, előszeretettel közlekednek a leállósávban.

Magyarországon nem az a probléma, hogy az autósok nem ismerik a közlekedési szabályokat, hanem a közlekedési morál, a közlekedés többi résztvevőjének tiszteletben tartása, egyenrangúként való elfogadása a gond, legyen az kerékpáros vagy gyalogos, jelentette ki, megjegyezve, hogy ezen változtatni kellene, mert ahol nincs közlekedési kultúra, ott közlekedési biztonságról sem lehet beszélni.

Arról, hogy a fővárosiak hogyan vezetnek, ha nem látja őket a rendőr, az alábbi videó tanúskodhat:

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.