lezártak egy utat Óbudán, változott a 106-os busz útvonala

általa megosztva admin
Kategória:


Budapest, 2024. szeptember 19. – Az árvízi védekezés miatt csütörtökön délelőtt lezárták a Pók utcát, emiatt terelik a 106-os autóbuszjáratot. Holnaptól lezárják az M2-es metró Batthyány téri állomását, illetve a 19-es és a 41-es villamosok közlekedésében is változásra kell számítani. Mindeközben a BKK sűrűbben indítja a nagykörúti 4-es és 6-os villamosokat, illetve több járat közlekedik az 1-es villamos vonalán is. Az árvíz miatti lezárások aktuális helyzete nyomon követhető a bkk.hu/arviz oldalon.

 

 

A Duna emelkedő vízszintje miatt szeptember 19-én újabb korlátozást kellett bevezetni Budapest közösségi közlekedési hálózatán. Csütörtökön délelőtt Óbudán lezárták a Pók utcának a Szentendrei út és a Duna közötti szakaszát. Ezen az útszakaszon tartós lezárásra kell számítani, ugyanis az út mellett húzódó, Dunába torkolló Aranyhegyi patak elárasztja az úttestet. A forgalomkorlátozás miatt a 106-os autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Nánási út, a Silvanus sétány, a Pók utca és az Aquincum H megállót. Az autóbusz megáll a 34-es és a 134-es autóbusz Aquincum H megállójában.

 

A következő napokban várható forgalmi változások

Ahogy azt korábban a BKK már jelezte, szeptember 20-án, pénteken üzemkezdettől lezárják az M2-es metró Batthyány téri állomását. Ekkortól a vonatok csak áthaladnak az állomáson, le- és felszállni nem lehet. A Batthyány tér metróállomás a lezárás idején

  • a Margit híd és a Clark Ádám tér felől a 19-es villamossal,
  • a Széll Kálmán tér felől a 39-es busszal, amely a Széll Kálmán tér és a Batthyány tér között sűrűbben és nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal is közlekedik,
  • a változatlanul közlekedő 11-es busszal érhető el.

Ugyancsak szeptember 20-án, pénteken üzemkezdettől korlátozzák a 19-es és a 41-es villamos közlekedését a Széchenyi Lánchíd térségében. Péntektől a 41-es villamos a Krisztina körút felé, az 56-os villamos vonalán közlekedik, a 19-es villamos pedig két szakaszon jár: a Bécsi út felől csak a Batthyány téri, illetve a Clark Ádám téri ideiglenes végállomásig (felváltva), Kelenföld felől pedig a Clark Ádám tér megállóhelyig.

A 226-os autóbusz nem közlekedik hétvégén, mert a Margitszigetet lezárták, illetve a szombatra és vasárnapra meghirdetett nosztalgiavillamosok sem járnak.

 

Korábban bevezetett forgalmi változások

Az elmúlt napokban számos útszakaszon és több közösségi közlekedési járat útvonalán kellett bevezetni forgalomkorlátozást.

 

Közúti közlekedést érintő korlátozások

  • Lezárták a budai alsó rakpartot a Mozaik utcától a Rákóczi hídig, valamint a pesti alsó rakpartot a Dráva utcától a Közraktár utcáig.
  • Lezárták a Margitsziget mindkét bejáróját, azokon sem személyautók, sem a BKK járatai nem hajthatnak be.  A sziget csak északról, az Árpád híd felől közelíthető meg és onnan is kizárólag gyalog.
  • Lezárták a Hajógyári-szigetet.

 

Lezárt HÉV-állomás

 

Közösségi közlekedést érintő korlátozások

  • Lezárták a H5-ös HÉV alagúti szakaszát, ezért a szerelvények nem hajtanak be a Batthyány téri végállomására. A H5-ös HÉV megváltozott menetrend szerint, Szentendre/Békásmegyer felől a Margit híd, budai hídfő állomásig jár.
  • A 2-es villamos rövidebb útvonalon jár, a Jászai Mari tér felől csak a Kossuth Lajos tér M megállóig közlekedik. A 2-es a 2B és a 23-as villamosokkal pedig csak a Március 15. tér és a dél-pesti végállomásaik között lehet utazni. A Kossuth Lajos tér M és a Március 15. tér között nem jár a villamos, ezen a szakaszon pótlóbusz sem közlekedik. A 2-es villamos közlekedésének korlátozása alatt a BKK a belvárost érintő egyéb járatok, különösen a metrók, a kiskörúti 47-es és 49-es, a nagykörúti 4-es és 6-os villamos, a 72-es trolibusz, valamint a 9-es és a 15-ös autóbusz igénybevételét javasolja.
  • A 4-es és a 6-os villamos nem áll meg a Margitszigeti megállóban.
  • A 15-ös busz módosított útvonalon jár, nem érinti a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) megállót. A Boráros tér felé a Széchenyi István téren a 16-os autóbuszok megállójában, a Vigadó térnél pedig az Apáczai Csere János utcában áll meg.
  • A 26-os autóbusz nem közlekedik a Margitsziget lezárása miatt.
  • Módosult a 34-es autóbusz útvonala, a buszok nem érintik a Békásmegyer H és a Rómaifürdő H közötti megállókat. A 34-es busz a 134-es busz útvonalán, a Czetz János utca – Mátyás király út – Batthyány utca nyomvonalon közlekedik. Ugyanez vonatkozik a 934-es éjszakai járatra, amely nem áll meg a Békásmegyer H és a Római úti lakótelep, Varsa utca közötti szakaszon.

 

Kerékpárral és gyalog közlekedőket érintő korlátozások

  • A H5-ös HÉV közlekedésének korlátozása miatt lezárták a Margit híd HÉV-végállomás peronját keresztező kerékpárutat is, ezen a szakaszon biciklivel nem lehet áthaladni. A BKK fokozottan kéri a kerékpározókat, hogy kerüljék el ezt a szakaszt, és figyeljenek a gyalogosokra.
  • Lezárták a Clark Ádám téri gyalogos és kerékpáros aluljárót. A lezárás idején a kerékpárral közlekedők a Vám utca és az Ybl Miklós tér között tudnak haladni. Észak felé a Lánchíd utca – Clark Ádám téri körforgalom – Fő utca – Jégverem utca – Bem rakpart, dél felé pedig a Vám utca – Fő utca – Clark Ádám tér – Lánchíd utca útvonalon.
  • A Slachta Margit rakparti kerékpárutat is elöntötte a víz, ezért a BKK arra kéri a kerékpárral közlekedőket, hogy az Árpád fejedelem útján lévő kerékpársávokat használják a Margit híd budai hídfője és az Árpád híd között, amit kihelyezett táblák is jeleznek.
  • Az árvíz miatt több MOL Bubi gyűjtőállomást is lezártak: a Batthyány tér, a Szilágyi Dezső tér, a Margit híd – Buda, a Margitsziget, a Hajós Alfréd Uszoda, a Palatinus Strand, és a Zenélőkút állomásokat jelenleg nem lehet használni.

Amennyiben a Duna vízszintje emelkedik, további forgalmi korlátozások is várhatók. A BKK minden változásról a lehető leghamarabb értesíti a közlekedőket, de addig is érdemes figyelemmel kísérni a bkk.hu/arviz oldalt.



Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).