Index – Belföld – A BKK hétfőtől sűríti járatait a tanévkezdés miatt

általa megosztva admin
Kategória:


Ahogyan arról korábban már beszámoltunk szombaton érdemes lesz előre tájékozódnia azoknak, akik igénybe szeretnék venni a BKK szolgáltatásait, ugyanis a Generali Night Run Budapest futóverseny miatt változik a megszokott közlekedési rend.

Hétfőtől viszont a tanítási időszakban érvényes, nyárinál sűrűbb menetrend szerint járnak a fővárosi tömegközlekedés járatai

– tudatta a BKK az MTI-vel.

Arra azonban a szolgáltató felhívta a figyelmet, hogy a nyári vakáció enyhébb forgalma után szeptembertől ismét zsúfoltabb utakra lehet számítani, különösen igaz lesz ez hétfőre, ugyanis a tanévkezdés miatt dugók alakulhatnak ki a városban a reggeli órákban, így elsősorban a kötöttpályás közlekedés – metró, villamos, HÉV – használatát ajánlják. A megnövekedett gyalogos- és kerékpárforgalom miatt pedig több türelemre és figyelemre van szükség az autósoktól is.

Utóbbi különösen fontos lehet Bodor Ádám, a BKK mobilitásfejlesztési igazgatója szerint abban az esetben, ha az új KRESZ a gyalogosokra, kerékpárosokra és a mikromobilitási eszközök használóira vonatkozó tervezett szabályait úgy fogadják el, ahogy azt augusztus közepén bemutatták a sajtó munkatársainak.

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).