Jövőre érkezik az első tisztán elektromos Ferrari.

A Ferrari első elektromos modellje nem lesz csendes, mint a legtöbb forgalomban lévő villanyautó – nyilatkozta Benedetto Vigna, az autógyártó vezérigazgatója az amerikai CNBC csatornának. „Az elektromos autók nem némák. Ha valaki ismeri a technológiát, tudja, hogy sok mindent ki lehet hozni ezekből is” – mondta.

Az elektromos hajtású Ferrari ugyanazt az egyedi élményt fogja nyújtani, mint a márka többi járműve, amelyek a motorjaik dübörgéséről ismertek – ígérte cégvezér, aki szerint ők egyébként sem azokat a vevőket keresik, mint a Tesla: „amikor olyan luxusautókról beszélünk, mint a mieink, akkor az érzelmekről beszélünk, nem funkcionalitásról”.

Nem a Ferrari az első autógyártó, amely megpróbál motorzajt adni az elektromos autóinak, hogy izgalmasabbá tegye őket. A Hyundai és a Dodge is mutatott már be olyan modelleket, amelyek „duruzsolnak”.

A Ferrari azt tervezi, hogy 2025 végére megkezdi első teljesen elektromos járművének szállítását. A várakozásaik szerint 2026-ra az eladásaik 60 százaléka hibrid és a teljesen elektromos autó lesz.