Saját bejelentését pontosította az igazságügyi miniszter.

A kormány csütörtök reggel jelentette be, hogy szeptember 1-jétől ingyenessé teszi a jogosítványszerzést a hazai középiskolások számára. A sokak által várt döntésről Tuzson Bence igazságügyi miniszter számolt be, aki még ugyanaznap este egy újabb poszttal el is oszlatta a reményeket, ha valaki arra gondolt volna, hogy teljesen ingyen juthat az egyébként lassan félmillió forintba kerülő B kategóriás jogosítványhoz.

Tuzson Bence ugyanis arról írt, hogy 2024. szeptember elsejétől a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás, ami korántsem jelenti azt, hogy a jogosítványszerzés anyagilag megterhelőbb része, a gyakorlati oktatás is ingyenes lenne.

Tuzson Bence

2024 szeptember elsejével a középiskolai oktatás részévé válik a KRESZ és az egészségügyi oktatás. Jó hír, hogy az állam már idén pilot jelleggel elindítja a gyakorlati oktatás ingyenes…

Az ingyenes B-s jogosítvány tehát még odébb van, és Tuzson ki is emelte a kiegészítésnek szánt posztban, hogy a gyakorlati oktatás ingyenes megszervezését az idén pilot jelleggel indítja le az állam. „A cél az, hogy a jövőben ezt teljes körűvé tegyük” – tette hozzá. Hogy ez mikor és milyen formában valósulhat meg arról egyelőre nincs semmilyen konkrétum.