A torinói márka sportos modelljeinek szimbólumát újratervezték.

A Lancia felfedte az új HF logót, amelyet modelljeinek minden sportos változata viselni fog a jövőben. Az első modell, amely megkapja, az Ypsilon HF lesz. 2025-ben kerül forgalomba, teljesen elektromos lesz és a hajtása 240 lóerőt teljesít.

A 0-100 km/órás sebességre 5,8 másodperc alatt lesz képes, és a Lancia szerint az Ypsilon HF alacsonyabb hasmagassággal, szélesebb nyomtávval és sportosabb felfüggesztéssel rendelkezik majd a többi Ypsilon változathoz képest.

A HF logót 1960-ban vezették be először, a Genfi Autószalon alkalmából, amikor a Lancia modellek szenvedélyes tulajdonosainak egy csoportja megalapította a „Lancia Hi-Fi” klubot (High-Fidelity) és olyanok lehettek csapatban, akik legalább hat gyári új Lancia autót vásároltak. 

Az elefántos logó jelentést annak a gondolatnak tulajdonítják, hogy ha ezek az állatok egyszer elindulnak, utána megállíthatatlanok.

A HF modellek közül kiemelkedik az ikonikus összkerékhajtású Delta HF, amellyel hat egymást követő évben nyertek rali-vb csapatbajnoki címet. Többféle változatban is létezett: 4WD, 8V, 16V és Evoluzione formulában is.