Az ország egyik legújabb sztrádáján egy hónapja vált járhatatlanná egy szakasz.

Február 17-én lezárták az M30-as autópálya Szikszó környéki szakaszát a forgalom elől, miután az útburkolat súlyos hibái veszélyeztették az autósok biztonságát.

A probléma azóta sem oldódott meg, és az építési munkálatok kezdésének időpontja továbbra is bizonytalan. A Boon.hu információi szerint, bár hosszú hetek teltek el, még mindig csak a hiba okának vizsgálata zajlik.

A lap megkereste az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, akik üzemeltetőként arra hivatkoztak, hogy mivel ők csak üzemeltetők, és az út még garanciális, a kivitelezőnek kell a hibát kijavítania, amihez szakértők bevonásával zajlik a vizsgálat.

A beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye szerint a jótállási hiba bejelentése a kivitelező felé megtörtént, azonban mint a lapnak írták: a munkaterületre történő felvonulást és a szükséges intézkedéseket csak a tervek és hozzájárulások birtokában lehet meghatározni. Ebből adódóan egyelőre homály fedi, hogy mikor indulhat el a munka, meddig tart, és az éves vármegyei matricával rendelkezők például számíthatnak-e valamilyen kompenzációra.