Ötször annyi van már belőlük, mint négy évvel ezelőtt.

Kettős rekorddöntést hozott a február a környezetkímélő autózásban, zöld rendszámos járműből 90 ezernél több (90 823 darab), tisztán elektromosból 50 ezernél több (51 461 darab) fut már Magyarországon – írja az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteki Facebook-bejegyzésében.

A zöld rendszámos állomány 2594 darabos gyarapodása havi rekordnak számít, az eddigi csúcs 2252 darab volt 2022 márciusában. Ugyanígy minden korábbinál nagyobb, 1704 darabos a bővülés a tisztán elektromos kategóriában, itt 2021 decembere csúszott le a képzeletbeli dobogó tetejéről az akkori 1522 darabbal.

A komplett zöld flotta 2020 elejéhez képest több mint ötszörösére, a leginkább környezetbarát járműpark több mint hat és félszeresére nőtt Magyarországon.

Energiaügyi Minisztérium

Kettős rekorddöntést hozott a február a környezetkímélő autózásban❗️ 🟢 Zöld rendszámos járműből 9️⃣0️⃣ ezernél, tisztán elektromosból 5️⃣0️⃣ ezernél több fut már Magyarországon ⚡️🚗 Februárban két…

A zöld rendszámos autókkal kapcsolatban ugyanakkor éppen a napokban merült fel ismét a kérdés, hogy meddig növekedhet a számuk? Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) szerint ugyanis “társadalmi elvárássá” vált a a zöld rendszámokhoz kapcsolódó kedvezmények felülvizsgálata, ennek kapcsán pedig megtörténhet, hogy a plugin-hibrid autóktól megvonják a zöld rendszámot és azzal együtt járó kedvezményeket.