Kínában igen nyomott áron debütált a BYD legolcsóbb új 5 ajtós elektromos modellje, a Dolphin Mini.

Az első európai gyárát Szegeden felépítő BYD tavaly áprilisban mutatta be elérhető árú új elektromos kisautóját, a Dolphin Minit (Seagull), melyből tavaly több, mint 280 ezer példány talált gazdára Kínában.

A 73 800 jüanos (3,7 millió forint) áron debütált modell eleve olcsónak számít, most azonban feltűnt belőle egy még nyomottabb árú, 69 800 jüanos verzió (3,5 millió forint), a Honor Edition Active.

A 75 lóerős teljesítményű és 135 Nm nyomatékú újdonság 30 kWh kapacitású akkumulátora a kínai CLTC-szabvány szerint 305 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

A típusból 39 kWh-s verzió is készül, ennek a 405 kilométeres hatótávú modellnek 85 800 jüan (4,3 millió forint) szerepel az árcéduláján.

A Dolphin Minit egyesek Lamborghini Mini néven emlegetik, és nemcsak az olaszos formaterv, hanem amiatt is, mert konkrétan az a Wolfgang Egger vezeti jelenleg a BYD designcsapatát, aki korábban többek közt a Lamborghininél is dolgozott.

Magyarországon a nagyobb méretű, komolyabb tudású Dolphin a BYD legolcsóbb elektromos autója, melyért alaphangon 11 millió forintot kell fizetnünk.