Öt olyan sofőrt fogtak, akik az eltiltásuk ellenére vezettek.

Négynapos közlekedési ellenőrzést tartottak Dél-Pest területén a X., XVIII., XIX. és a XXI. kerületben. Az alkoholszondás ellenőrzéseken összesen 1054 esetben vizsgálták az sofőröket – írja a police.hu. Két ittas vezetőt és hat embert állítottak elő mintavételre az egyenruhások.

A négy nap alatt összesen 88 helyszíni bírságot róttak ki, ebből 15 volt gyorshajtás, míg 73 esetben más szabálysértések miatt büntettek, például elsőbbség meg nem adása, vagy lejárt okmányok miatt. 25 esetben szabálysértési feljelentést tettek, mint például érvénytelen hatósági jelzés vagy előzési szabályok megsértése miatt. 73 esetben pedig közigazgatási bírságot szabtak ki.

Ezen felül két embert orvhalászat, ötöt eltiltás hatálya alatti vezetés, egyet pedig kábítószer birtoklása miatt fogtak el. Hét körözött személy is előkerült az ellenőrzés során.

Ellenőrzések Dél-Pesten

Több kerületet érintő közlekedési és közrendvédelmi ellenőrzést végeztek a budapesti rendőrök.

A XVIII. kerületben pedig 24 órás sebességmérési akció volt február 29-én. A legnagyobb gyorshajtásokat a Gyömrői úton mérték, ahol egy autós 124, egy másik pedig 132 km/órával száguldott a megengedett 50 helyett, amiért 260 ezer, illetve 390 ezer forint közigazgatási bírságra számíthatnak.