A férfi felrepült a motorháztetőre, és csak a szerencséjén múlt, hogy túlélte a gázolást.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei főügyészség vádat emelt egy nő ellen emberölés kísérlete miatt, mivel egy vita után elvitte élettársa autóját, majd szándékosan elütötte őt az utcán.

A vádirat szerint a vádlott és élettársa gyakran veszekedtek, majd egy délutáni italozás közben ismét összevesztek, ami miatt a nő elhagyta a miskolci lakásukat. Annak ellenére, hogy járművezetéstől eltiltották és alkoholt ivott, beült az élettársa autójába, és elindult vele. Az ittas vezetés miatt majdnem nekihajtott egy kerítésnek, amikor a ház tulajdonosa rá is szólt, hogy szálljon ki az autóból, mert így nem vezethet.

A nő továbbhajtott, és ekkor már az élettársa is az autó útjába állt, hogy megállítsa, de a nő lassítás nélkül, 40-50 km/h-s tempóval elcsapta. A férfi felrepült a motorháztetőre, majd a földre esett. Az ügyészség szerint csak a szerencséjén múlt, hogy nem halt bele a balesetbe, de súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség börtönbüntetést és végleges közúti járművezetéstől való eltiltást kér a letartóztatott, büntetett előéletű vádlottal szemben, és azt javasolja, hogy ne lehessen feltételesen szabadon.

(A címkép illusztráció.)

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.