A közel 700 lóerős és akár 800 kilométeres hatótávú Xiaomi SU7 nem meglepő módon szupermodern műszerfalú.

Az elsősorban különböző mobiljairól és okosotthon termékeiről ismert Xiaomi december végén leplezte le első személyautóját, a tisztán elektromos hajtásláncú SU7-et, melynek utasteréről most friss képek érkeztek.

Az alul enyhén csapott és egész vaskos karimájú kormányon hagyományos nyomó- és tekerőgombok találhatók, alul pedig két olyan köralakú gombra lehetünk figyelmesek, melyek a Mercedes-AMG-kből és a Porschékból lehetnek ismerősek.
A digitális műszeregység relatíve kis méretű, konkrétan 7,1 colos, a HUD a szélvédőre vetíti 56 colos képét, a műszerfal közepét uraló 16,1 colos képátlójú és 3K felbontású érintőkijelző vízszintes orientációjú.

A hátsó utasok sem maradnak képernyők nélkül, a kagylóformájú első ülések háttámláján egy-egy kijelző található, a térérzeten pedig gigantikus panoráma üvegtető javít.A fedélzeti számítógép „agya” egy nagyteljesítményű, fejlett AI funkciókat felvonultató Qualcomm Snapdragon 9285 chip. Az operációs rendszer sebességéről sok mindent elárul, hogy 1,49 másodperccel az ajtók nyitását követően a szoftver máris teljesen üzemkész.

A Start/Stop gomb a középkonzol elején található, a mögötte sorakozó billenőkapcsolókkal pedig a hőmérséklet, a ventillátor sebessége, a hátsó légterelő és a légrugó állítható.
A hamarosan várhatóan Európában is felbukkanó Xiaomi SU7 299-673 lóerővel, illetve akár 800 kilométeres hatótávval támad.Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.