A férfi megőrizte a félig megsemmisült autója roncsait.

Közel négy évvel ezelőtt István autója egy benzinkúton lángra kapott és porig égett, most beperli a német céget – írja a Blikk.

Az ominózus napon István a feleségével, fiával és annak párja utazott a Balaton felől Budapest irányába, amikor megálltak egy töltőállomáson. Ekkor váratlanul leállt a kocsi motorja, minden hibajelzés kigyulladt, és füst kezdett szivárogni. István szerint „nagy lángoszlop lövellt ki a motortérből, de szerencsére még időben ki tudtunk szállni”. Mire a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat, addigra a fél kocsi megsemmisült.

A drámai események nem előzmény nélkül történtek: 2019 márciusában a tulajdonos már bevitte a szakszervizbe a korábban Németországból vásárolt kocsit – mivel akkoriban számos olyan kocsi égett ki, amelyek motorjainak megegyezett a sorozatszáma az övével –, de akkor nem csináltak vele semmit, mondván, minden rendben van.

A kocsi 2020-ban égett le, István viszont csak tavaly nyáron kapott egy hivatalos levelet a gyártótól, amelyben felhívták a figyelmet a problémára, és azt kérték, mielőbb vigye vissza a járművét a hibás alkatrész kicserélésére.

István jogi képviselője két független igazságügyi gépjárműszakértőt felkért, hogy meghatározzák a tűz keletkezésének okát. A szakemberek megerősítették a BMW által levélben közölt problémát, amely miatt István korábban bevitte autóját átvizsgálásra. Ennek nyomán úgy döntöttek, hogy keresetlevelet adnak be a bíróságra a gyártóval szemben, és hét és fél millió forintos kártérítést követelnek.

(A cikk címképe illusztráció.)