A MÁV szerint akár elrettentő oktatófilm is lehetne az a felvétel, amely szerdán készült a nemeskeresztúri vasúti átjáróban.

„Az élet oktatófilmje: mit ne csinálj SOHA egy vasúti átjáróban!” – ezzel a kommentárral töltött fel a MÁV egy videót a YouTube-ra egy vasúti átjárós balesetről, ami Nemeskeresztúron történt.

A videóban az látható, ahogy egy fehér teherautó belecsapódott a már leengedett sorompóba, és letörte azt. Ezután megpróbált visszatolatni, de elakadt a letört sorompóban. Ezért a sofőr kiszállt, hogy arrébb tegye a sorompót, ami nem ment egyszerűen, tekintve, hogy a teherautó kerekével már ráállt.

Mire sikerült arrébb raknia a sorompót, épp csak annyi ideje maradt, hogy visszaszaladjon, és hátrébb álljon a teherautóval:

A MÁV az eset kapcsán arra is felhívta a figyelmet, hogy idén eddig kétszer annyi baleset történt vasúti átjárókban, mint a tavalyi év hasonló időszakában. Azt is hozzátették, hogy az elmúlt 15 évben vasúti átjáróban nem történt a vasút hibájából halálos kimenetelű baleset, azokat minden esetben a közúton közlekedő figyelmetlensége vagy a KRESZ-szabályok megszegése okozta.