Marcus Rashford, Jack Grealish és Bukayo Saka kocsija van ebben az összevetésben az élmezőnyben.

A legnagyobb angliai autókereskedési platform, az Auto Trader készített egy érdekes listát, amely az autója értéke alapján rendezi sorba a Premier League Top 20 játékosát.

A cég elemzői arra jutottak, hogy az angol válogatott és a Manchester United csillaga, Marcus Rashford – pontosabban az autója –, fölényesen birtokolja az első helyet. Az angol csatár, akit a Premier League 16. legértékesebb játékosa jelenleg, egy Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow-val jár, amelynek átlagos ára az Auto Traderen 328 355 font (147 millió forint).
Rashford nem az egyetlen csatár a listán, az öt legértékesebb autóból négyet támadók vagy szélsők birtokolnak. Ennek ellenére a liga legértékesebb játékosa – a Manchester City sztárja Erling Haaland – viszonylag szerény Audi RS6 Avanttal jár, amelynek becsült átlagértéke 82 013 font (37 millió forint).

Egy másik focista, aki visszafogottabb megközelítést választ autóválasztásában, Haaland csapattársa, Rodri, aki híresen szerényen él. A védőközéppályás, aki korábban diákszálláson élt, miközben Spanyolországban profi focistaként játszott, egy Range Rover Sport tulajdonosa, amelynek átlagos hirdetési ára 54 266 font (24 millió forint).
A listához persze oda tehetjük a magunk részéről Szoboszlai Dominiket is. A Liverpool magyar játékosa nemrég büszkélkedett éppen, hogy egy Bentley Bentaygát hajt egy ideje. Egy ilyen autó ára akár a 300 ezer fontot is elérheti, az egyedi részletektől függően.

Az eredményekre reagálva, Rory Reid az Auto Trader egyik igazgatója azt mondta: a TikTok korszakában, amikor a rajongók sorban állnak az edzőközpontok előtt, hogy megörökítsék a hőseiket, az is fontos kérdés, kinek mennyit is ér a kocsija.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.