A létra szimbolizálná a töltőoszlopot?

Eljárás indul a taxis ellen, aki jogellenesen kisajátított egy parkolót Erzsébetvárosban – írja az RTL.hu. A Marek József utcában az autós zöldre festett egy parkolóhelyet, kihelyezett egy saját „várakozni tilos” táblát, és még egy gyalogosokat akadályozó kábelcsatornát is elhelyezett a járdán az autó töltéséhez.

A hatóságok azonosították a gépjármű tulajdonosát a nyilvántartások alapján, de kapcsolatba még nem tudtak vele lépni. Az RTL.hu információi szerint eljárás indult a tulajdonos ellen „közterület rendeltetéstől eltérő, érvényes tulajdonosi hozzájárulással, közterület-használati engedéllyel nem rendelkező jogellenes használata miatt”.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint egy hasonló eset történt a Dohány utcában is, ahol egy magánszemély elektromos autót töltött a megfelelő engedély hiányában. Kiemelték azt is, hogy a VII. kerületben vannak elektromos autók töltésére kijelölt parkolók, így nincs szükség ilyen jogellenes tevékenységekre. Ráadásul a járdán elhelyezett kábelelvezető balesetveszélyes is lehet. Az önkormányzat hangsúlyozza, hogy az ilyen szabálysértések semmilyen módon nem indokoltak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.