A kézi váltós és hátsókerék-hajtású boxermotoros GR86-ból tavaly több fogyott mifelénk, mint a plugin hibrid új Priusból.

A Toyota és a Lexus tavaly rekord sok, mintegy 1,17 millió autót adott el Európában. A legnépszerűbb modell a közel 196 ezres mennyiségben értékesített Yaris Cross, melyet a Corolla (167 ezer autó), illetve a C-HR (118 ezer autó) követ a sorban.

A 2023-ban Magyarországon is minden korábbinál jobb évet zárt japán gyártó egész pontosan 4 041 GR86 sportkocsit adott el az öreg kontinensen, vagyis többet, mint az új Priusból, melyből mindössze 2 755 példány fogyott.
Ennek elsősorban az az oka, hogy a teljesen új Prius forgalmazása csak nemrégiben kezdődött meg, illetve, hogy a típus immár csak drága plugin hibrid változatban kapható Európában.

Ugyancsak sokat nyom a latban, hogy a GR86 hamarosan távozik a kínálatból, így erre a négykerekű élvezeti cikkre igyekeznek még időben lecsapni a vásárlók.
A nemrégiben megújult kis méregzsák, a GR Yaris 2 454 példányban fogyott tavaly Európában, a BMW génekkel rendelkező Suprából pedig 939 darabot értékesítettek.

A hidrogénnel üzemelő üzemanyagcellás Mirai szedánból 804-et adtak el 2023-ban.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.