A megújult Cadillac CT5-V Blackwing egyértelműen a négyajtós amerikai izomautók királya.

A Cadillac három éve mutatta be a BMW M5 enyhén őrült amerikai riválisának tekinthető CT5-V Blackwinget, melyből most megérkezett a ráncfelvarrt verzió.

Az enyhén frissített designú legújabb CT5-V Blackwing három új színben, Typhoon Metallic, Rift Metallic és Deep Space Metallic fényezésekkel rendelhető, illetve egy új karbonszálas kit is elérhető a kínálatban.
Az utastérben a 33 colos új kijelző jelenti a legfontosabb újdonságot, ezenkívül pedig a frissített vezetéstámogató rendszerek, illetve az alapáras Google Maps és Google Assistant mellett sem mehetünk el szó nélkül.

A 6,2 literes V8-as benzinmotor egy jókora kompresszor segítségével nem kevesebb, mint 677 lóerőt, illetve 892 Nm-t szabadít rá a hátsó kerekekre, még pedig egy hatfokozatú kézi-, illetve egy opcionális tízfokozatú automata váltón keresztül.
A 0-ról 100-ra mintegy 3,7 másodperc alatt katapultáló sportszedán végsebessége meghaladja a 320 km/h-t.

Említést érdemel továbbá a rajtelektronika és a gumimelegítő/égető mód, a hatékony lassításról pedig 399 milliméteres első-, illetve 373 milliméteres hátsó Brembo féktárcsák gondoskodnak.
Az egyelőre ismeretlen árú új CT5-V Blackwing sorozatgyártása idén nyáron kezdődik meg a Cadillac michigani üzemében. A kifutó verzió amerikai indulóára 84 990 dollár (30 millió forint).
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.