A megengedett sebességet többszörösen túllépő Mercedest végül egy buszmegálló fogta meg, a rendőrök pedig a sofőr édesanyja ellen indítottak szabálysértési eljárást, lévén, hogy a 12 éves lánya nem büntethető.

Egy 12 éves lány száguldozott 170-nel Zágráb belvárosában – derül ki a Danas.hr cikkéből. A lány január 14-én, vasárnap éjfélkor, egy Mercedes CLA-ban hajtott át a horvát fővároson, mit sem törődve az őt üldöző rendőrökkel.

A száguldozás közben a sofőr több másik autónak is nekihajtott, majd végül egy hotel előtti buszmegállóba csapódott bele.

A hotelhez közeli jelzőlámpánál több autó is állt a pirosnál, majd szinte szó szerint közéjük repült ez a fehér Mercedes, először egy terepjáróba, majd egy másik autóba, végül a hotel előtti buszmegállóba csapódott bele” – mesélte a horvát lapnak egy szemtanú.

A rendőrök a helyszínen megbilincselték a lányt, aki közben annyit mondott, hogy 20 nap múlva fogja betölteni a 13-at, majd azt kiabálta, hogy ha felnő, ő is rendőr akar lenni. A hatóságok végül nem a lány, hanem az édesanyja ellen indítottak szabálysértési eljárást, mivel Horvátországban a büntethetőségi korhatár 14 év.