Százas tempóval sodródtak ki egy kanyarban, miután egy szórakozóhelyről hazaindultak.

Életét vesztette egy nő Várpalota közelében tavaly tavasszal, amikor kizuhant az őt szállító, balesetet szenvedett autóból. A sofőr és az ismerőse a baleset után nem árulták el, hogy volt velük egy harmadik ember is az autóban.

Vádat emeltek egy 30 éves sofőr és 24 éves barátja ellen, akik tavaly márciusban italoztak együtt egy szórakozóhelyen, majd kitalálták, hogy elindulnak kocsival haza Várpalotára. Velük volt egy fiatal nő is, akit a barátai a sofőr ittassága miatt igyekeztek lebeszélni, hogy beszálljon az autóba, de végül máshogy döntött.

Elindultak Várpalota felé, de az ügyészség beszámolója szerint egy balra ívelő kanyarban 100 kilométer/órás sebességgel letértek az útról és az árokba hajtottak. Az autójuk közel negyven méter után az árok falának ütközött, majd a hossztengelye körül többször átfordult és a tetején állt meg. A hátul ülő nő, aki nem volt bekötve, kizuhant a járműből, míg a két elöl ülő és biztonsági övet használó vádlott könnyebb sérülésekkel szállt ki az összetört gépkocsiból.

A két fiatal a baleset után a helyszínen megálló és segíteni akaró embereknek nem árulta el, hogy az autóban rajtuk kívül más is utazott, és elküldték őket. Miután egy szemtanú mégis bejelentést tett, a kiérkező rendőröknek és tűzoltóknak sem beszéltek az utasról, sőt később is, miután a nőt megtalálták, azt állították, hogy nem velük utazott és nem tudják, kicsoda.

A nő a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy röviddel később a helyszínen elhunyt, és életét az időben érkező orvosi segítség sem menthette volna meg.

Az ügyészség a sofőrre börtönbüntetést, a járművezetéstől eltiltás, valamint pénzbüntetést, míg a barátjával szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott büntetésként.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.