Hamarosan hazánkban is elérhetővé válik a kínai gyártó tisztán elektromos hajtásláncú új SUV-ja.

A BYD tavaly ősszel három villanyautóval érkezett meg Magyarországra, a Szegeden autógyárat építő kínai vállalat első körben a Doplhin, az Atto 3, illetve Seal modellek értékesítését kezdte meg.

Nyílt titok, hogy hamarosan újabb elektromos modell tűnik majd fel a BYD európai és egyben hazai kínálatában, érkezik ugyanis a Seal U.

Az egyes piacokon BYD Song Plusként és plugin hibrid SUV-ként is forgalmazott típus Európában várhatóan csak villanyautóként lesz kapható.
A 4,78 méter hosszú, 1,89 méter széles, 1,66 méter magas és 2,76 méteres tengelytávolságú zöld rendszámos divatterepjáró 204 lóerős teljesítményű elsőkerék-hajtású alapmodellje az előzetes információk alapján egy 72 kWh kapacitású akkumulátort vonultat fel, mely mintegy 520 kilométeres hatótávot biztosít.

A 218 lóerős, 9 másodperc körüli 0-100-as szintidejű drágább kivitel 87 kWh kapacitású telepe 605 kilométeres hatótávval kecsegtet, a legnagyobb töltési teljesítmény 140 kW magasságában alakulhat. Nem kizárt, hogy a későbbiekben duplamotoros összkerekes verzió is érkezhet.
A típus nemrégiben 5 csillagos kiváló eredménnyel teljesítette az Euro NCAP törésteszteket, csakúgy, mint szedán testvérmodellje. Az 570 literes csomagtér a hátsó üléstámlák ledöntésével egészen 1449 literig bővíthető, kiegészítő első csomagtér, frunk nincs.

A Seal U hivatalos európai árai egyelőre ismeretlenek, az Egyesült Királyságban 40 ezer fontos (17,6 millió forint, 20 százalékos adóval) alapárra lehet számítani.
Viszonyításképp, a Tesla Model 3 riválisnak tekinthető Seal 313 lóerős hátsókerék-hajtású és 570 kilométeres hatótávú alapmodellje Magyarországon 18,1 millió forinton nyit, az 530 lovas összkerekes és 520 kilométeres hatótávolságú kivitel árcéduláján pedig 19,2 millió forintos összeg szerepel.
Akár 3,8 másodperc alatt katapultál 0-ról 100-ra a Seal

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.