Mutatjuk, hogy milyen lett a nemzetközi kávézólánc első hazai drive-thru üzlete.

Ahogy arról a hét elején már írtunk, a Starbucks megnyitotta első magyarországi autós kávézóját a Market Central Ferihegyben, és ha már épp Vecsésen jártunk, gyorsan ki is próbáltuk ezt az új kávézási formát.

A Magyarországon 13 éve jelen lévő Starbucks hazai kávézóit az Amrest üzemelteti, melynek ez a negyedik autós kávézója a régióban.
A harmincnyolcadik magyarországi Starbucksot az említett vecsési bevásárlókomplexum parkolójában építették fel, és a kedden akciókkal nyitott üzlet természetesen nemcsak az autósokat várja, hanem azokat is, akik asztalnál helyet foglalva innának meg egy kávét, vagy fogyasztanának valamilyen ételt.

A drive-thru részre 2,7 méternél alacsonyabb járművel lehet behajtani, tehát például magasabb lakóautóval nem igazán érdemes próbálkozni. A kialakított közlekedősávban viszont kényelmesen el lehet férni akár szélesebb személyautóval is, a felfestett szakaszok egyértelműen jelzik, hogy hol történik a rendelés, illetve a fizetés.
 
A Starbucks célja, hogy még a legrosszabb esetben is maximum 3 perc alatt mindenki megkapja a rendelését, és gyorsan indulhasson is tovább. Ottjártunkkor kevesebb mint 1,5 perc volt a napi átlag, és mivel előttünk csak egy autó állt sorban, körülbelül 1 perc alatt megkaptuk a rendelésünket.Az alkalmazottak nagy kijelzőn láthatják, hogy az aktuális vendégek mióta várakoznak, és az adott napi statisztikához is hozzáférhetnek.A Starbucks parkolójában két mozgássérült- és két elektromos autós parkolóhelyet is kialakítottak. Utóbbiakon a későbbiekben tölteni is lehet majd, de hogy pontosan mikortól és milyen feltételek mellett, azt egyelőre még nem tudni.Műszakonként amúgy 6-7 alkalmazott foglalkozik a kiszolgálással, fele-fele arányban a helyben fogyasztókra, illetve az autósokra fókuszálva, de az általában siető autósok némi prioritást élveznek a kicsit ráérősebb helyben fogyasztókkal szemben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.