Az elektromos Opel Astra egyfajta hajtáslánccal, kétféle karosszériaváltozatban készül.

Immár két év telt el azóta, hogy az Opel bemutatta az új Astrát, de még mindig nem teljes a termékkínálat. Magyarországra csak nemrégiben érkezett meg a praktikus kombi változat, azt pedig továbbra sem tudni, hogy mikor és milyen áron kezdődik meg az elektromos 5-ajtós és kombi forgalmazása.

Németországban viszont már mindkét lokálisan zéróemissziós Astra kapható. A vadonatúj elektromos kombi, vagyis az Astra Electric Sports Tourer alapára 43 490 euró (16,5 millió forint), a jobban felszerelt sportos hangulatú GS verzió pedig 46 560 eurón (17,7 millió forint) nyit – 19 százalékos helyi adóval.
516-1553 literes a csomagtartója az elektromos kombinak

A kicsit korábban debütált és általunk már alaposan letesztelt ötajtós elektromos Astra árcéduláján kiviteltől függően 41 990-45 060 eurós (16-17,1 millió forint) összeg szerepel.

A 156 lovas villany Astrák 54 kWh kapacitású akkumulátora mintegy 398-418 kilométeres hatótávot biztosít.
Az 5 ajtós elektromos Astra csomagtere 352-1268 literes

A Stellantis testvérmodell Peugeot 308-ból Magyarországon 16,7 millió forinton indul az 5 ajtós elektromos-, illetve 17,1 millió forinton az elektromos kombi kivitel.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.