A negyedik generációs Skoda Superb elsőként kombi változatban, kétféle hajtáslánccal válik elérhetővé.

A Skoda november elején leplezte le az elsőtől az utolsó csavarig teljesen megújult Superbet, mely Magyarországon egyelőre még nem kapható, de a német piacon már igen.

Első körben a 690-1920 literes csomagterű kombi Superb vált elérhetővé, melynek hivatalos alapára a 19 százalékos helyi adóval 43 350 euró (16,5 millió forint).

Ezen összeg ellenében egy Selection felszereltségű Superb kombi vezethető haza, 150 lóerős 1,5 literes lágyhibrid benzines hajtással és hétfokozatú duplakuplungos DSG automata váltóval.

Hasonló felszereltséggel és váltóval 47 450 eurótól (18 millió forint) indul a szintén 150 lóerős teljesítményű 2 literes TDI dízel kivitel.
A szedán csomagtere 645 literes

Laurin & Klement csúcsfelszereltséggel az említett hajtásláncok 49 680, illetve 53 960 eurón (18,9-20,5 millió forint) nyitnak.

A már csak kombiként gyártott új VW Passathoz hasonlóan Pozsonyban készülő típus a későbbiekben szedán változatban, 204-265 lóerős 2 literes benzines, 193 lovas 2 literes dízel, illetve 204 lóerős 1,5 literes benzines plugin hibrid kivitelben, akár összkerék-hajtással is elérhető lesz.

A kifutó Superb kombi magyarországi indulóára cikkünk írásakor 15,5 millió forint.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.