Index – Belföld – Az ország több részén is gondot okozott a hó, a tűzoltók hajnal óta megállás nélkül dolgoznak

általa megosztva admin
Kategória:


Hajnal óta folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a havazás okozta károk felszámolásán, elsősorban a Dunántúlon, valamint Budapesten és környékén kérték a segítségüket leszakadt vezetékek, kidőlt fák, eltorlaszolt utak miatt – írja az MTI a katasztrófavédelem bejelentése alapján. 

  • Az összegzés szerint Budapesten, a III. kerületi Reviczky ezredes utcában több tuja is a járdára zuhant. Szintén a járdára dőlt fák akadályozták a közlekedést a XIV. kerületben, a Gyarmat utcában. Újpalotán, a Nádastó utcában egy olajfa borult rá egy családi ház kerítésére. A XV. kerületi Pöltenberg Ernő utcában pedig egy méretes fa zuhant parkoló gépkocsikra.
  • A II. kerületben nem lehetett a járdán közlekedni a Járóka utcában a nagy mennyiségű leszakadt havas gally miatt. A Szép Juhászné úton, a Zsíroshegyi úton, a József Attila útján, a Pálvölgyi úton, a Máriaremetei úton, az Alsó Zöldmáli úton, a Tárogató úton is kidőlt fák miatt avatkoztak be a tűzoltók. 
  • A Pest vármegyei Valkón, a 3104-es úton több, egymás mellett lévő fa is kifordult a földből, azokat a villanyvezetékek tartották. Hasonló probléma volt Nagykovácsiban, ahol az úttestre lógott egy vezeték. Ráckevén egy csavart fűzből tört le egy termetes ág, a villanyvezetéken feküdt.
  • Fejér vármegyében, Dunaújvárosban, a Petőfi ligetben egy általános iskola előtt hasadt le a fáról egy nagy ág.
  • A Komárom-Esztergom vármegyei Tardoson folyamatosan dőltek rá a fák a 1127-es útra.
  • Nógrád vármegyében, Érsekvadkerten, a 2203-as úton egy ötméteres és egy kisebb fát kellett eltávolítaniuk az egységeknek.
  • Veszprém vármegyében, Lesenceistvándnál villanyvezetékre zuhant egy fa, akadályozva a közlekedést

– közölték. 

Ahogyan arról korábban az Index is tájékoztatott, csütörtökre hóba borult szinte az egész ország, jelentős fennakadásokat okozva ezzel országszerte. A hóhelyzetről szóló, rendkívüli összefoglalónkat itt tudja elolvasni. 

A nem mindennapi budapesti télről készített galériánkat pedig ide kattintva tekintheti meg. 

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

(Borítókép: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.