A Tesla elektromos platós újdonsága a gyári videó tanúsága szerint simán átvészel egy golyózáport. Már ha a fegyveres nem lő túlságosan magasra.

A Tesla az eredetileg 2021-re tervezett Cybertruckot csak most tudta piacra dobni, és az akár 845 lóerős újdonságról nemcsak azt fedte fel, hogy egy Porsche 911-et maga mögött húzva is képes legyorsulni egy Porsche 911-et, illetve, hogy akár powerbank-szerű hatótávnövelővel is kapható. Hanem azt is, hogy golyóálló, legalábbis részben.

A fényezésmentes és könnyen javíthatónak ígért egyedi rozsdamentes acél karosszéria nem engedi át magán a pisztoly- és gépfegyverlövedékeket, és Elon Musk szerint jobb torziós merevséget biztosít, mint amilyennel a méregdrága McLaren P1 hipersportkocsi büszkélkedhet.

Fegyveres leszámolás esetén ez jó szolgálatot tehet, azt azonban gyorsan hozzá kell tennünk, hogy az ablaküvegek nem golyóállók. A gyártó közlése szerint azonban nem törnek be, ha kővel vagy labdával dobják meg őket.
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.