Nem mintha bajban lenne a cég.

Egy évnyi tárgyalás után a Lamborghininél megnyílik a rövid hét korszaka. A Sant’Agata Bolognese-i gyárban erről már meg is állapodtak az érintettek. Az átszervezést a vállalat alapításának 60. évfordulója alkalmából lépik meg – írja a Repubblica.

A szisztémában öt és négy munkanapos hetek váltják egymást a gyártáson dolgozóknál, igaz, a rövid héten 15 perccel hosszabbak lesznek a munkanapjaik. Az irodai dolgozóknál még nem jelentették be, milyen változások lesznek.
A Lamborghini, amelynek a Volkswagen-konszern a tulajdonosa, lehet nagyvonalú, 2023 első kilenc hónapjában ugyanis a bevételi már meghaladták a 2 milliárd eurót, ami 5 százalékos növekedés a 2021-es rekordévhez képest is; több mint 7700 autót adtak el.

A négynapos munkahetet már több országban tesztelték többféle iparágban, például 2022-ben 73 különböző típusú vállalat bevonásával Nagy-Britanniában. A dolgozók szerint elsősorban a munkával kapcsolatos stressz csökkent, a munkaadók szerint pedig a betegszabadságon töltött napok száma esett vissza nagyjából kétharmadával.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.HVGA Pártoló tagsághoz csatlakozó olvasóink az anyagi támogatásukért a sokszínű, független és tényszerű tájékoztatás mellett még számos előnyt is élvezhetnek.

Tagsági szintedtől függően többek között az alábbiakat kínáljuk:

  • exkluzív heti összefoglalót küldünk a világ érdekességeiről;
  • betekintést nyerhetsz a HVG munkájába, találkozhatsz a szerzőinkkel;
  • részt vehetsz a legújabb filmek premier előtti vetítésein, különféle rendezvényeken;
  • kedvezménnyel vásárolhatsz HVG-könyveket, kiadványokat;
  • olvashatod a hvg360 digitális hírmagazint.